Sverige attackeras hårt för LVU-lagen

Att barn omhändertas enligt lagen om vård av unga (LVU) engagerar brett i islamiska kretsar. I stängda grupper med 10 000-tals medlemmar flödar konspirationsteorier och Sverige attackeras hårt: Socialtjänsten kidnappar muslimska barn för att sekularisera dem som en del i kriget mot islam. Välkända namn inom den radikalislamistiska miljön deltar och eldar på misstron mot samhället och tjänstemän.

Doku har under en tid granskat en rörelse som sprider misstro och avsky mot samhället. Där påstås att socialtjänst, skolor och domstolar deltar i ett krig mot islam och muslimer genom det sätt på vilket LVU tillämpas.

Ett antal individer som deltar i rörelsen är ett slags svenska ”entreprenörer i ilska”, för att knyta an till ett begrepp som Professor Gilles Kepel vid Sciences Po i Paris använder när han beskriver den atmosfäriska jihadism som han menar är den senaste fasen av våldsbejakande islamism.

Rörelsen är stor och växande och tonen är påfallande ofta mycket hård. Sverige och särskilt socialtjänsten och andra myndigheter beskrivs som rasistiska och kriminella. En terroriststat som motarbetar islam:

”Social tjänsten i Sveriges alla kommuner är kriminella, bovar och brottslingar. Deras handlingar uppgår till krigsförbrytelser mot mänskligheten – barn och invandrar- och muslimska familjer i synnerhet. Sverige är på väg att bli en terrorist stat kodifierad av den så kallad Lag om vård av unga, LVU ”barnskyddslagen”, och de berövar barn och deras föräldrar grundläggande mänskliga rättigheter.”

I inlägg beskrivs vården av muslimska barn med påståenden om att de sätts i icke-muslimska hem och tvingas att äta fläsk och dricka alkohol. Det sprids uppfattningar om att flickor våldtas och tvingas att ta av sig slöjan och att barnen måste byta namn och religion och att bära kors. ”Allt detta är en systematisk arbete för att begränsa närvaron av muslimska framtida generationer i Sverige, med syfte att fullständigt upplösa det muslimska barnet genom att det är lätt att påverka. Eftersom svenskarna är rädda för den fredliga islamiseringen av Sverige under 50 år”.

Inledning

Tvångsvård av barn enligt LVU är sedan en längre tid i fokus i islamiska kretsar. Diskussioner om omhändertaganden förekommer på flera sociala medier. Där deltar medlemmar från Svenska Hizb ut Tahrir och andra islamister men också namn från islamiska miljöer som annars inte kopplas till islamism. En grupp som har engagerat sig i frågan är de s.k. utvisningsimamerna Abo Raad, Fekri Hamad och Raad al-Duhan. Abo Raad och Fekri Hamad är aktiva också i stängda facebookgrupper.

Mahmoud Aldebe är den tidigare ordföranden för Sveriges muslimska förbund. Han är kanske mest känd för att han i den egenskapen skrev brev till riksdagens samtliga ledamöter med krav på särlagstiftning för muslimer. Den förre centerpartisten uppmanar i dag aktivt alla muslimer att rösta på Partiet Nyans.

I ett av flera inlägg om LVU fokuserar han på hederskultur och gör gällande att det sprids hat mot islam och muslimer i Sverige på tv, sociala medier och i radio och att talet om hederskultur är en fråga som drivs av en forskargrupp som försöker påverka andra. Han efterlyser att imamer skriver ett upprop kring ”sk hederskultur och våld”

Det nystartade partiet Nyans, som vänder sig till invandrare i allmänhet och muslimer i synnerhet, och dess partiledare Mikail Yüksel ägnar en stor del av sitt arbete åt LVU och har lovat att lyfta lagen till en prioriterad valfråga. Mikail Yüksel talade i höstas på en LVU-demonstration i Göteborg och behandlade sedan ämnet i en livesändning på sin Facebooksida där han sa att lagen missbrukas och att flera familjer flyr Sverige med sina barn för att komma undan den.


Foto: Facebook

Personer som är aktiva i de olika diskussionsgrupperna genomför regelbundet demonstrationer runt om i landet, på centrala platser och utanför socialkontor. Ing-Marie Larsson, avdelningschef vid Socialförvaltningen Nordost i Göteborg, säger till Doku att säkerheten alltid höjs i receptionen och att policyn är att alltid informera polisen när demonstrationerna sker i anslutning till socialkontor för att säkra medarbetares och besökares trygghet.

Vid demonstrationer utanför socialkontor, bland annat i Göteborg, försöker deltagare filma socialsekreterare, vilket sedan publiceras i grupperna. I en del grupper på sociala medier hängs socialsekreterare och socialchefer ut med namn, bild och hemadress och i vissa fall med personnummer. En person som är mycket nära kopplad till en av de uppmärksammade stora klanerna i Göteborg skriver:

”För en timme sen pratade jag via telefonen med socialsekreterare [namn] som tar hand om ärendet efter de har bytt den gamla socialsekreterare [namn]”

En annan person uttalar sig om att bränna ned ett socialkontor:

”Om vi brinna Alla Socialtjänst socialsekreterare kontor då kommer vi bli änmald brottemål terrorism. Men efter Socialtjänst socialhandlagar sitta på gatan med computer och träffa sin Klienter. Hur ser ut roligt och bästa sociala Jobb.? Då slipper Socialtjänst betala till alla gris Socialsekreterare kontor hyra.”

Samma person skriver:

”Olagligt hotning och kränkning är att Folk kommer Brinna Socialtjänst kontor Idag eller imorgon Ingen vet exakt. Plan IS under konstruktion.”

”Fuck socialtjänst kontor. Detta är jihad detta är vår kultur. Detta är inte terrorism”.

Även arabisk media har uppmärksammat den svenska lagen och hur svenska muslimer ser på den. Bland annat har Tv-kanalen Al Jazeera gjort ett 45 minuter långt reportage och inslaget delades av bland andra utvisningsimamen Abo Raad.

Här hånas arabiskspråkiga tidningen Alkompis

I stängda grupper på Facebook som samlar 10 000-tals medlemmar flödar konspirationsteorier och misstro mot Sverige. Kommentarer om att Sverige är ett smutsigt och rasistisk land där socialtjänsten aktivt kidnappar muslimska barn för att sekularisera dem och att endast Allah kan tillhandahålla räddning är genomgående. Socialtjänsten beskrivs som maffia och media som medlöpare.

Rena konspirationsteorier om att muslimska barn omhändertas enbart för ekonomisk vinning blandas med hatiska och polariserande budskap:

”Om Gud vill kommer Sverige att attackeras och Gud kommer att hämnas på dem”

”Krig mot muslimer i Sverige, detta är en terrororganisation”

”De har ingen religion och har inga känslor, må Gud hämnas på dem”

”Herre, ta oss och våra barn ur detta land så snart som möjligt”

”Tyvärr tog väldigt många frivilligt av sig slöjorna på grund av frihet och trams” 

”Grisarnas land”

Hedersbegreppet har blivit ett verktyg för att hindra islamisk barnuppfostran som ger barnen islamiska värderingar” 

Må Allah hämnas på dem i denna värld innan livet efter detta”

”Eftersom dem är med i en kampanj för att eliminera den islamiska religionen och försvaga den och förnedra muslimer”

”Må Gud banna mig som kom till Sverige”

Facebookgrupp som fokuserar på LVU har fler än 18 000 medlemmar

Facebookgruppen BIFISWE اطفال تحت المجهر är mycket aktiv och tonen är hård. Den har 18 500 medlemmar och inläggen och kommentarerna skrivs uteslutande på arabiska.

En del ber Allah att hämnas den orättvisa som LVU påstås skapa för muslimer i Sverige. Andra ber Allah om hjälp för att ta sig härifrån. 

Moderatorn i gruppen har tidigare under lång tid varit aktiv i den islamistkopplade moskén i Gävle där han bland annat suttit i styrelsen. För endast några månader sedan höll han en föreläsning i moskén på temat familj och föräldraskap som utvisningsimamen Abo Raad marknadsförde.

Diskussioner om kvinnans ställning och frihet

Vid sidan av avsky mot socialtjänst och andra myndigheter riktas udden också upprepat mot den muslimska kvinnan och kvinnors frihet i Sverige och mot västvärldens värderingar.Moderatorn är en i raden av män, men även kvinnor förekommer, som skriver inlägg om hur kvinnans beteende skadar och slår sönder familjer i Sverige.

Inlägg om att det västerländska samhället häller ”intellektuell homosexualitet” i kvinnans sinne och allmän avsky mot homosexuella återkommer.

Flera skribenter säger att den muslimska kvinnan lockats till att leva efter svenska och västerländska värderingar och därför hamnar i fördärv, vilket i sin tur gör det svårt eller omöjligt för mannen att hålla ihop familjen. Att kvinnor i Sverige förväntas yrkesarbeta och kan försörja sig med sin egen lön för att leva ett friare liv ses som ett hot. En kvinna som inte längre lyder sin make tänker nu istället på sig själv. 

En person skriver om hur den svenska ”barnlagen” och kvinnors frihet utgör en illvillig konfrontation mot religionen, seder och traditioner som muslimer är uppfostrade till och vill leva under i Sverige. Det västerländska synsättet sägs korrumpera kvinnan och vad Gud har ämnat för henne som mor till nästkommande generation i hemmet. 

En annan förklarar att arabiska kvinnor beter sig illa mot sina män i Sverige och att de riktar ett svärd mot sina män med falska anklagelser om misshandel, isolering i hemmet, olaga hot, begränsningar och förtryck. Han avslutar med att den mest kreativa anklagelsen är den om våldtäkter: ”som om de vore vänner, inte makar”.

Skickade dottern till Syrien – ber om råd i gruppen 

Det är inte ovanligt att medlemmar frågar om råd i enskilda ärenden som rör barn och svenska myndigheter. 

En person uppger att socialen ville ta hennes dotter förra året och att hon därför skickade flickan till Syrien. Hon frågar om råd hur hon kan veta om utredningen har lagts ner och undrar om det är möjligt att skicka dottern till ett annat europeiskt land utan att svenska myndigheter lägger sig i.

I ett följande inlägg tackar hon gud för att hon hann föra flickan till Syrien i tid och hon undrar om någon vet om det är möjligt att få ekonomiskt stöd från Sverige om hon registrerar dottern i en privatskola i Damaskus.

Diskussioner om att ta barn ur landet återkommer regelbundet.

En ny lag som ska skydda barn som bevittnar våld i hemmet möts av hårt motstånd och en nyhetstext om att hedersförtryck ska bli ett särskilt brott möts med kommentaren: ”Gud bevare oss från det som kommer”.

Youtubekanal med 570 000 prenumeranter fokuserar på svensk LVU 

Youtubekanalen شؤون إسلامية tar upp flertalet enskilda fall som rör svensk LVU med koppling till muslimer. Inlägg i Facebookgruppen BIFISWE länkar ofta till kanalens filmklipp:

”Hörni, följ Broder Mustafas kanal på Youtube. Kanalens namn är (Islamic Affairs), en kanal som belyser kidnappning och kidnappningar av barn i väst i allmänhet och Sverige i synnerhet”.

Personen bakom Youtubekanalen, som har 570 000 prenumeranter, har också ett Twitterkonto med 166 000 följare och en Facebooksida med 310 000 följare. Mannen bakom kontona är bosatt i Kairo och han fokuserar i stort sett genom samtliga sina kanaler på LVU i Sverige.

Foto: Twitter

Hans konton delar frekvent liknande Egyptenbaserade konton med många följare där omhändertagande av barn i Sverige på arabiska beskrivs som kidnappningar av muslimers barn. Enligt uppgifter till Doku från personer som bevakar den islamistiska miljön i Mellanöstern är mannen del av Muslimska brödraskapet i Egypten.

En delning handlar om en syrisk man som fått flera barn omhändertagna i Sverige. Det hävdas i inlägget att syftet med att omhänderta barnen är att med tvång omvända dem till att bli kristna. 

I en tweet som är bildsatt med den svenska flaggan beskrivs att heder är ett särskilt brott i Sverige som kan straffas enligt lag. Den sägs innebära att en dotter kan kidnappas av staten om du inte vill att hon umgås med prostituerade.

I en annan tweet lanseras en hashtag på arabiska som betyder att Sverige är en fascistisk stat och syftet sägs vara att hjälpa sörjande arabiska familjer att få tillbaka sina barn. I inlägget hävdas att Sverige är ett av de mest rasistiska och korrupta länderna i världen.

SOFIE LÖWENMARK

Doku är helt beroende av donationer för att kunna bedriva sin granskande verksamhet. Hjälp oss genom att stödja oss ekonomiskt: swish: 1232570844, bankgiro: 5310-8924.