IS dödshot mot Stefan Löfven och svenska folket

Mediekanalen Al-Adiyat som sprider Islamiska statens nyheter publicerade i mitten av mars ett inlägg med uppmaningar om våld och blodsutgjutelse mot svenskar. 

Målet var att muslimer skulle attackera och slita isär otrogna på svenska gator som en hämndreaktion mot Rasmus Paludans koranbränningar.

På ett foto håller en IS-terrorist en kniv över bilder på Rasmus Paludan. Texten är publicerad på arabiska, engelska och franska. 

IS-uttalandet vänder sig också direkt mot Stefan Lövfen, som felaktigt uppges vara Sveriges nuvarande statsminister. Han kallas för ”en liten slav av korset” och påstås ha förklarat ett krig mot islam och uppvisat hat mot profeten när han tillät att koraner brändes.

Den tidigare statsministern hotas till livet med ord om att det inte finns något medlidande eller nåd och att de otrognas ledare ska bekämpas med att ondskans huvud ska skäras av. 

Hotet är en hänvisning till historieläraren Samuel Party som halshöggs i Paris efter att han som en del av en lektion om yttrandefrihet visat Muhammedkarikatyrer för sina elever. 

Våldsuppmaningen riktar sig inte mot någon terrororganisation utan istället är syftet att samtliga muslimska bröder i Europa och i synnerhet Sverige ska utföra attacker.

”O hämnd för din profet

De har öppnat helvetets portar för sig själva

De har allierat sig och bråkat och hånat Guds bok

Belägra dem och tvinga dem, slita isär deras kroppar på gatan

O muslimer torterar dem”

I vintras publicerades liknande inlägg från jihadistiska grupper som uppmanade ensamagerande personer att ta till våld mot svenskar och västerlänningar under hashtaggen ”Religious War Not Individual Actions”. 

En av dem löd: 

”Res dig upp bror, och slit dem som de rev vår Koran, bränn dem som de brände vår Koran och våra heligheter.”

Nyligen greps två bröder i Tyskland för förberedelse till terroristbrott. Bröderna som är syriska medborgare misstänks ha planerat ett attentat mot en kyrka i Sverige som en hämndaktion mot koranbränningarna.

SOFIE LÖWENMARK