Om Baksi vill se en demon kan han titta i spegeln

Mikail Yüksel.

Varken Partiet Nyans eller Mohamed Hagi Farah har meddelat att han kommer kandidera för Partiet Nyans. Vill Baksi se en verklig demon, behöver han bara se sig själv i spegeln, skriver Mikail Yüksel i en replik på Kurdo Baksis krönika. Kurdo Baksi svarar direkt.

Kurdo Baksi menar att den välkända Rinkebyprofilen Mohamed Hagi Farah är en demon eftersom han kandiderar för Partiet Nyans. Som vanligt har Baksi inte gjort någon faktakoll. Varken Partiet Nyans eller Hagi Farah har meddelat att han kommer kandidera för Partiet Nyans.

Vill Baksi se en verklig demon, behöver han bara se sig själv i spegeln. Det är Baksi som ständigt uppträder på det terrorstämplade PKK:s möten. PKK är ökänt för tvångsrekrytering av barnsoldater och politiska mord på kurder bosatta i Sverige under 80 och 90-talet.

Det är dessutom ironiskt att hans text publiceras på Doku som påstår sig granska våldsbejakande organisationer och personer knutna till dem. Antagligen har Baksi inte fått publiceringsutrymme i andra tidningar. Ingen vill publicera en artikel som bygger på Baksis påhittade historier. Som sagt behöver Baksi bara en spegel om han letar efter en demon.

MIKAIL YÜKSEL
Partiledare, Partiet Nyans

Slutreplik från Kurdo Baksi: Yüksel har bildat ett Sverigehatiskt parti

Efter att jag författat en debattartikel i Expressen under valrörelsen 2018 uteslöts toppkandidaten Mikael Yüksel ur Centerpartiet för att han hade samröre med Grå vargarna.

Grå vargarna är nämligen ett högerextremt och islamistiskt parti i Turkiet.

Sedan mitten av 70-talet har Grå vargarna begått flera massmord mot kurder och demokratiskt sinnade turkar. Enligt de turkiska myndigheterna har Grå vargarna mördat minst 694 personer i Turkiet på grund av att rörelsen ansett att offren har ”felaktig” etnicitet, identitet eller politiska åsikter eller allihop tillsammans. Grå vargarnas mest kända offer är Johannes Paulus II. Gråvargen Mehmet Ali Agca skottskadade påven Johannes Paulus II i Vatikanen 13 maj 1981.

Och just denna uteslutna Yüksel har nu bildat ett integrationsfientligt och Sverigehatiskt parti.

Jag valde skriva en krönika i Doku om Mohamed Farah Hagi och partiet Nyans eftersom mitt ämne handlar om extremism och islamism.

Och jag är glad att jag skrev i Doku om den så kallade Rinkebyborgmästaren Hagi. Min krönika har lett till att Hagi verkar avstå från att kandidera för Partiet Nyans.

För övrig uppmanar jag alla att skänka ett bidrag till Doku!

KURDO BAKSI
Journalist och författare

Doku är helt beroende av donationer för att kunna bedriva sin granskande verksamhet. Hjälp oss genom att stödja oss ekonomiskt: swish: 1232570844, bankgiro: 5310-8924.