Nylansering av Doku – med en frivillig prenumerationslösning

Som många kanske vet har Doku nyligen ombildats från stiftelse till aktiebolag.

Vi är numera Doku Publicister i Göteborg Aktiebolag, 559445-4992.

Dokus redaktion består liksom tidigare av mig (Sofie), Anna-Lena Lodenius och Johan Lundberg. Ny i gänget (i alla fall offentligt) är Lars Jonson (@DokuJonson) som behind the scenes har haft del i flera av våra stora avslöjanden under åren, från och med Ekot-reportern och framåt.

Hur ska man finansiera en journalistisk nischsajt som granskar demokratiskadlig islamism?

Vi har som många andra försökt att lösa tre frågor: vi vill att nyheterna ska vara tillgängliga för alla, vi behöver intäkter för att överleva och vi vill inte ständigt be er om stöd och pengar.

Därför har vi landat i en möjligen udda konstruktion som vi i alla fall vill ge ett försök: en frivillig prenumerationslösning.

Det kostar 185 kr per år att prenumerera på Dokus nyheter (dvs. drygt 14 kr per månad exkl. mervärdesskatt).

Vi förstår naturligtvis att vissa kommer att läsa det vi skriver utan att prenumerera men vi vet samtidigt att många av er vill stödja oss eftersom ni precis som vi tycker att det som vi granskar och skriver om är viktigt.

Vi får helt enkelt se vad konjunkturer och annat kan innebära för betalningsviljan och -förmågan. Om vi får in pengar som överstiger det som vi behöver för brödfödan har vi planer på att krydda sajten med högklassiga dokumentärer och svenskkopplade reportage från islamismens hemländer.

Det är så klart enkelt att bli årsprenumerant. Använd bara Swishkoden. Den är förprogrammerad med belopp (185 kronor) och information om att det är en ”frivillig årsprenumeration”. Den som vill stödja oss med mer eller mindre än så får själv knappa in Swishnummer 123 126 05 12 och belopp.

Vi kommer några gånger per år att skicka Dokukoppar och andra saker till ett urval av er prenumeranter och andra som stöder oss och vi ska fundera vidare på vad den frivilliga prenumerationen därutöver skulle kunna innebära. Skriv gärna en rad om du har tankar och förslag om det: sofie.lowenmark@doku.nu.

Hjärtliga hälsningar

Sofie Löwenmark