Partiet Nyans: Riksdagspolitikerna är hyenor 

Partiet Nyans partisekreterare Rami Hussein kallar i ett Tik-Tokklipp politiker från samtliga riksdagspartier för hyenor som med hjälp av ”hederslagen” vill fängsla föräldrar som uppfostrar sina barn med religiös moral.

Partiet Nyans beskriver sig som ett minoritetsvänligt parti, och på partiets hemsida står det att bland annat att de är ”hela Sveriges parti” med visionen om ett ”mer öppet och tolerant samhälle”. Men när Nyans partisekreterare Rami Hussein i ett klipp på Tik-Tok vänder sig till potentiella arabisktalande väljare så är retoriken desto hårdare. Där går han till hårt angrepp mot alla partier i Sveriges riksdag som han menar bedriver en politik mot muslimer. I klippet kallar han de andra politikerna för ”hyenor”.

I klippet talar Rami Hussein på arabiska och inleder med att förklara att Nyans fokuserar specifikt på muslimer eftersom de idag har blivit den största religiösa gruppen i Sverige som utsätts för hatbrott och eftersom alla riksdagspartier tävlar om att förtycka den religiösa minoriteten istället för att ge den politiskt stöd. 

Han säger att riksdagspartierna tillåter att koranen bränns offentligt i syfte att utpressa muslimerna i yttrandefrihetens namn.

Rami Hussein nämner aldrig något annat parti specifikt utan vänder sig konsekvent mot samtliga riksdagspartier som han menar vill förbjuda hijab (slöjan), omskärelse av pojkar, fastan och halal-kött. Han hävdar att partierna vill stänga ner moskéer och styra över religionerna genom att tvinga de religiösa institutionerna att viga homosexuella.

Doku var tidigare i år först med att uppmärksamma den massiva kampanj mot socialtjänsten där LVU-lagen påstods användas för att kidnappa muslimska barn. Nyans driver som en av sina viktigaste frågor det partiet kallar för LVU-missbruket, och Hussein säger i Tik-Tokklippet att partierna missbrukar lagen som tar barnen från deras familjer.

Ytterligare en kampanj sattes rullning i samband med att den nya lagen om hedersbrott trädde i kraft den 1 juni. Brottet ska träffa den som upprepat begår gärningar som är straffbara om syftet varit hedersrelaterat och en del i en integritetskränkning för att skada offrets självkänsla.

Upprörda kommentarer i mycket stor omfattning på arabisktalande sociala medier hävdade då att lagen är rasistisk, ett nytt medel för att trakassera muslimer, och ett led i kriget mot religionen islam. 

Om den nya lagen säger Rami Hussein i klippet:  

Utöver detta så använder de hederslagen där föräldrar får fängelse mellan 1-6 år om de vill uppfostra sina barn med religiösa värderingar och moral.

Efter allt detta dyker hyenorna upp från de olika riksdagspartierna och förolämpar er intelligens och gratulerar er vid högtider. Trots att de vill förbjuda era barn att fasta, men nu är det valtider och då måste de få ert stöd i valet.

Hussein slår plötsligt en knuten näve hårt i bordet samtidigt som han bestämt tittar in i kameran. 

Därefter frågar han retoriskt om tittaren kommer att låta sig luras/bedras ännu en gång eller rösta på det enda politiska partiet som ser förtrycket mot minoriteter och som byggt ett program för deras skydd. 

Rami Hussein har tidigare uttalat sig om det som han menar är desinformation om partiet Nyans för den lokala nyhetssidan märsta.nu, apropå att Partiet Nyans drog tillbaka sin kandidatur i Sigtuna. 

Han sa då:

– Det beror främst på en rädsla för utsatthet pga av den desinformation som sprids om partiet Nyans. Många kandidater trodde att en kandidatur i ett nystartat parti skulle vara lika enkel som i något av riksdagspartierna och att man inte skulle behöva utstå den desinformationskampanj, hat och hot som vi i partiet får uppleva.

SOFIE LÖWENMARK