Salafistpredikanten döms till ett års fängelse

Foto: Sveriges Domstolar

Den salafistpredikant som åtalats för bland annat misshandel av sin dotter dömdes idag, måndag, till ett års fängelse av en tingsrätt i södra Sverige.

Som Doku tidigare rapporterat var mannen, som under de senaste åren varit en av de mest framstående salafistimamerna i Sverige, åtalad för flera fall av misshandel, grovt olaga hot och barnfridsbrott. Enligt åtalet hade han bland annat riktat en kniv mot sin dotters ansikte samtidigt som han uttalade hot med innebörden att han skulle döda henne. Vid samma tillfälle ska han ha tagit ett stryptag runt hennes hals, slagit henne i huvudet med skaftet på en kniv samt slagit och puttat på henne i ansiktet och på kroppen, händelser som mannens yngre son blev vittne till.

Tingsrätten dömer honom på samtliga punkter, och skriver att man sammanfattningsvis anser att mannens dotter lämnat uppgifter som ”framstår som både trovärdiga och tillförlitliga”. Han döms till ett års fängelse och ska dessutom betala drygt 65.000 kronor till dottern i skadestånd.

Mannen nekar till brott.

MAGNUS SANDELIN

Doku är helt beroende av donationer för att kunna bedriva sin granskande verksamhet. Hjälp oss genom att stödja oss ekonomiskt: swish: 1232570844, bankgiro: 5310-8924.